3 сигурни начина да защитим дома си

ПУБЛИКУВАНО НА: 06 януари 2020
3 сигурни начина да защитим дома си image

За съжаление, кражбите в наши дни зачестяват все повече. В същото време, не можем напълно да се предпазим и от природни бедствие и други непредвидени критични ситуации. Добре е всеки да предприеме мерки за сигурност, както за себе си, така и за своя дом. Нека обърнем внимание на най-честите злополуки и най-сигурните начини, чрез които можем да защитим имуществото си.

Кои са най-честите злополуки, свързани с дома

Дори и да не искаме, злополуки се случват. Те могат да засегнат вашето движимо и недвижимо имущество. Под движимо имущество обобщаваме:

  • обзавеждане;
  • вещите от дома - персонални и за домакинството;
  • техника;
  • картини и други произведения на изкуството с висока стойност;
  • пари и документи;
  • бижута и други ценности.

Когато говорим за недвижимо имущество имаме предвид:

  • апартаменти, къщи и други предназначени за живеене сгради или части от сгради;
  • мазета, ателиета, тавани;
  • различни вилни сгради;
  • специални съоръжения като сателити, слънчеви отоплителни инсталации, огради и други.

Защита с видеонаблюдение срещу кражба

Това е един от трите най-често срещи варианта за предпазване на дома ни. Видеонаблюдението ще ни помогне да разпознаем крадеца, но за съжаление не винаги той успява да бъде намерен. След като установите кражбата, трябва да изгледате записите, да ги предадете на нужните органи и да чакате. Чакате те да свършат своята работа и да открият извършителя. Колко време ще отнеме това - никой не може да каже със сигурност.

Използване на сигнално-охранителна фирма

Определено алармените сигнали в дома ви могат да го предпазят от злополуки като кражба, влизане с взлом и други подобни. Първо, вие ще чуете аларма, в случай, че сте вътре, ако ли не - служителите на фирмата ще дойдат, за да разрешат проблема. Крадците, които поемат риска да влязат в къщи с аларми са много опитни и знаят как бързо да се измъкнат. Затова често се случва, докато сигнално-охранителната фирма изпрати екип, те да избягат и щетите никога да не бъдат възстановени.

Защо застраховка “Имущество” е най-добрият вариант

При iandgbrokers.com ще откриете най-голямата защита, а именно застраховката. Предните две предложения са по-скоро превантивни мерки, които може да предприемете. Застраховка “Имущество” е най-добрият вариант, защото при настъпила беда ще получите сигурно обезщетение. Друг плюс на застраховката е, че защитава дома ви и от природни бедствия, пожари и други, за които нито алармата, нито видеонаблюдението ще помогнат. Затова, осигурете си спокойствие, като го застраховате още сега. Възползвайте се от застраховка “Имущество”, която I and G Brokers предлага и си осигурете безоблачни дни.

Виж още:

Как се изчислява автокаско
Застраховка на имот калкулатор
Какво представлява застраховка живот
Как се изчислява автокаското
Застраховка финансови загуби