Къде можем да проверим дали имаме сключена застраховка ГО

ПУБЛИКУВАНО НА: 23 юли 2013
Къде можем да проверим дали имаме сключена застраховка ГО image

Страницата на "Гаранционен фонд" http://guaranteefund.org/bg/  ни дава възможност за това, като проверката се извършва в реално време в регистъра на ЕИСОУКР.     
Нужни са само да бъдат въведени поне едно от полетата за ДКН, рама или стикер, както и кодът за сигурност, изобразен на графиката.
На сайта може да бъде направена и справка за активна "Гражданска отговорност" на МПС за минал период от време.
Близо 16 на сто от всички регистрирани моторни превозни средства у нас се движат по улиците без задължителната застраховка „Гражданска отговорност".
Данните са от Единната информационна система за оценка, управление и контрол на риска, като важен показател е това, че 84.02% от автомобилите у нас са изрядни по отношение на този вид застраховка.
Изчисления на Profit.bg и Insurance.bg сочат, че две застрахователни компании – Лев Инс и Бул Инс, държат общо 46% от пазара на застраховката "Гражданска отговорност" у нас. Това сочат данни на Комисията за финансов надзор към април.
Лидерът Лев Инс е с над 29% пазарен дял, докато Бул Инс държи повече от 16% от пазара. Трети в класацията на най-масовата и задължителна полица у нас се нарежда Булстрад Виена Иншурънс Груп с 8.68%, следван от ДЗИ с 8.58 на сто.
Петата позиция е за Армеец, изпреварил Евроинс и Уника. С малко над 4% на осмата позиция се нарежда Общинска застрахователна компания, докато Виктория и Дженерали имат по около 3 на сто.


     

 

       Източник: insurance.bg