Сериозни щети в столицата

ПУБЛИКУВАНО НА: 24 юли 2013
Сериозни щети в столицата image

Бюфетът на НС отвори врати около 1.30 часа. Това се случи заради продължаващата няколко часа блокада на Народното събрание по време на вчерашните протести. В сградата с часове останаха депутати, чиновници, журналисти. От предлаганата храна и вода се възползваха и десетки полицаи, охраняващи парламента, съобщи bTV.
Обстановката около сградата на Парламента в момента е спокойна. Започва 41-ви ден на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Пред парадния вход на Народното събрание вече се събра първата бодра смяна протестиращи "на кафе".
Те смятат за успех това, че днес депутатите няма да заседават - Парламентът няма да работи. Протестиращите се надяват вчерашните заседания на комисии по актуализация на бюджета да се окажат и последния работен ден на 42-рия Парламент. Така денят за демонстрантите започва с надеждата, че днес ще бъде подадена оставката, която искат.
Междувременно кметът Йорданка Фандъкова обяви, че щетите в София са сериозни.
„Съжалявам, че когато се къртеше там нямаше полицаи. Щетите са сериозни, ще ги оценяваме в рамките на деня”, допълни кметът на София.
"Апелирам към повече разум и спокойствие. Не приемам разрушаването на тротоари като изразяване на гражданска позиция”, заяви градоначалникът.


     


      Източник: insurance.bg