Застрахователите, които са прекалено големи, за да фалират

ПУБЛИКУВАНО НА: 22 юли 2013
Застрахователите, които са прекалено големи, за да фалират image

American International Group Inc. (AIG) и Allianz SE са сред застрахователите, считани за съществено важни за системата от страна на световните финансови регулаторни органи, което означава, че те може да се сблъскат с покриването на по-строги капиталови изисквания и по-засилен контрол, пише Bloomberg.
Списъкът с девет застрахователи, които са считани за „прекалено големи, за да фалират“, включва още щатските MetLife Inc. и Prudential Financial Inc. и френския застраховател Axa SA. Списъкът беше публикуван вчера от базирания в Швейцария Борд за финансова стабилност на страните от Г-20.
Останалите компании, които влизат в този списък, са британските Prudential Plc и Aviva Plc, китайската Ping An Insurance Group Co. и италианската Assicurazioni Generali SpA. Бордът, който е оглавяван от управителя на Централната банка на Великобритания Марк Карни, координира глобалните мерки на регулаторните органи по света срещу най-тежката финансова криза от Голямата депресия насам с цел предотвратяването на повторение на последвалия смут след фалита на Lehman Brothers Holdings Inc. и спасяването на AIG.

Източник: Insurance.bg