Китайски застраховател се изръси 260 млн. паунда за централата на Lloyd's

ПУБЛИКУВАНО НА: 10 юли 2013
Китайски застраховател се изръси 260 млн. паунда за централата на Lloyd's image

Втората по големина застрахователна компания в Китай купува централата на лондонската британска група Lloyd's. Китайската компания Ping An Insurance Group ще заплати за сградата 260 млн. британски паунда. Предстои сделката да бъде одобрена от регулатора на Острова.

Емблематичната сграда на британския застрахователен синдикат се намира в сърцето на лондонското Сити, на мястото на някогашния стар Римски Форум, на "Лайм стрийт” №1.  Строителството на офисната сграда на Lloyd's of London продължава 9 години – от 1978 до 1986 г.

Дизайнът на сградата е дело на архитекта Ричард Роджърс и е забележителен с това, че асансьорите, вентилационните и водопроводните тръби са разположени не вътре, а отвън.

В преддверието на сградата е поставена камбана от фрегатата Luten, потънала с огромен товар злато в края на ХVІІІ-ти век. По онова време специално назначен служител биел камбаната по един път при всяка новина за изгубен кораб и по два пъти, когато спасявали изчезналия плавателен съд. В наши дни камбаната бие само церемониално – един път при годишнина от големи световни събития или два пъти – при посещение на изтъкнат гост.

Източник : Inews.bg