Компании предлагат застраховка за пияници на Октоберфест

ПУБЛИКУВАНО НА: 30 септември 2014
Компании предлагат застраховка за пияници на Октоберфест image

За някои да си подготвен за Октоберфест означава да си свалиш приложение, което ти показва най-близко намиращата се тоалетна или ти помага да разбереш баварския диалект.

Нещо ново в тазгодишното издание на феста е онлайн застраховката Злополука с 50 000 евро покритие.

Мюнхенският застраховател Die Bayerische продава еднодневната полица за 5.99 евро, или по-малко от цената на литър бира по време на двудневния фестивал, с който се отъждествява баварската столица.

Полицата, която може да бъде закупена през мобилното приложение на компанията и покрива наранявания, получени под влиянието на алкохола, е “тест за това как се приема този канал за продажби,” казва говорителят на компанията Волфганг Здрал.

Базираната в Дюселдорф Provinzial Rheinland продаваше подобна застраховка по-рано през годината на посетителите на местен фестивал, като цената бе 9.70 евро за седмица. На фона интернет и мобилните телефони, които изместват традиционните платформи за продажба на застраховки в САЩ и Великобритания, германските компании едва сега навлизат в дигиталната ера.

Миналата седмица най-големият европейски застраховател Allianz SE представи автомобилна онлайн застраховка, чиято цена е еднаква, независимо дали е купена по интернет или чрез брокер.

“Колкото по-добре се справяме в интернет, толкова по-доволни ще са нашите клиенти,” казва Маркису Рийс, който оглавява дейността на Allianz в Германия.

Allianz ще похарчи 80 млн. евро до 2016 г. за най-различни начини да използва интернет на фона на появяващите се нови конкуренти на германския пазар, който е третият най-голям в Европа по премийни приходи.

По-рано този месец компанията промени сайта си и начина на предлагане на продукти, за да улесни интернет продажбите и да предложи на клиентите пълния си набор от полици.

Базираната в Дюселдорф SituatiVe, която предлага полици, в това число и за Октоберфест, през приложение за смартфони, е продала над 10 000, откакто започва преди две години.

Въпреки че подобни нови компании навлизат на пазара, германците остават скептично настроени към финансовите продукти, продавани онлайн. Едва 12% от потребителите на мобилни телефони в Германия използват мобилни приложения, предлагани от застрахователите, според проучване на Steria Mummert Consulting AG.

Повечето застрахователни приложения, в това число и тези на Allianz, просто предлагат обща информация, калкулатори за изчисление на вноските и контакти за спешна връзка.

Същото важи и за покупките през интернет, където офертите обикновено са ограничени до основни продукти като автомобилна застраховка. По-голяма част от 470-те застрахователи в Германия все още не предлагат продукти през своите уебсайтове. 

Източник: Insurance.bg