Ferrari ще представи нов кабрио модел следващата седмица

ПУБЛИКУВАНО НА: 29 септември 2014
Ferrari ще представи нов кабрио модел следващата седмица image

Преди започващото следващата седмица Автомобилно изложение в Париж Ferrari вдигна завесата над нова версия на своя модел 458 Speciale.

От Ferrari са премахнали покрива на колата и са й дали подходящо име - 458 Speciale A, като "A" обозначава "Aperta," което означава "открит" на италиански. Засега цената на автомобила не е обявена, но тя вероятно ще е доста над 300 000 долара.

От новия модел ще бъдат произведени само 499 автомобила, а според компанията това ще е най-мощният й модел с близо 600 конски сили, който ще ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди.

Според автомобилни медии V8 двигателят на модела 458 скоро ще бъде заменен от турбодвигател. Това означава, че 499 автомобила модел 458 Speciale A, които Ferrari смята да произведе, ще бъдат нещо доста специално.

За да бъде още по-разпознаваемо, най-новото Ferrari ще дебютира на изложението в Париж в жълт вместо в червен цвят. Част от интериора пък ще е в син цвят.

Моделът 458 е свирепа машина, която е печелила състезания като 24-те часа на Льо Ман, 24-те часа на Дейтона и 12-те часа на Себринг. Версията 458 Speciale A пък се очаква да е дори още по-добра.

Снимки можете да видите тук:http://profit.bg/news/Ferrari-shte-predstavi-nov-kabrio-model-sledvashtata-sedmitsa//nid-128880.html

Източник: profit.bg