Кой е най-надеждният автомобил

ПУБЛИКУВАНО НА: 29 юли 2013
Кой е най-надеждният автомобил image

Британското списание What Car? и застрахователната компания Warranty Direct публикуваха ежегодния си рейтинг за надеждност на употребяваните автомобили. Поради своята мащабност изследването се приема за представително: в проучването участват 50 хиляди собственици на автомобили от 38 марки, чиито автомобили са на възраст между 3 и 8 години. Класацията взема предвид не само честотата на ремонтите, но и тяхната стойност. 

IНачело на рейтинга е Honda, на последното място е класирана марката Bentley и то само заради високата цена на ремонтите, коментират от Insmarket.bg

Списание Autocar припомня, че Honda оглавява рейтинга осма поредна година. Впрочем, лидери в рейтинга като цяло са азиатските, а не европейските марки.

На второ място е Suzuki, а третото си поделят Hyundai и Subaru, които изпреварват Toyota. Първата неазиатска марка е Chevrolet, която заема седмо място.

В края на списъка "се срамуват" не само ненадеждните, но и най-скъпите марки, чиито автомобили може и да не се чупят често, но ремонтът им "избива зъби" - това са Alfa Romeo, Porsche и Land Rover.

На последното място, както отбелязахме, е Bentley. За жалост, 86% от собствениците на престижната марка имат проблеми с колата ежегодно.