Кой е по-добър шофьор - мъжът или жената

ПУБЛИКУВАНО НА: 21 март 2016
Кой е по-добър шофьор - мъжът или жената image

Един от вечните спорове между мъжете и жените е кои са по-добрите шофьори. Но нека да проверим дали наистина някой повежда в резултата.

Жените, например, не могат просто ей така да седнат и да тръгнат. Та това си е цял ритуал. Какво е едно пътуване без свежи напитки, с които да се крепят? А пък без талисманите за късмет при шофиране, няма как да са сигурни, че ще стигнат без произшествия.

В този смисъл:

Жена му шофирала толкова зле, че GPS-ът й казал:
"След 50 метра завийте надясно и спрете - за да сляза!"

Мъжете, те са друго нещо. Кафето, телефонът, ключовете! И да са забравили нещо, "благославят" го, и тръгват...

Когато Гошо видя, че крадат колата на съседа, не се поколеба дори секунда, изтича на улицата и паркира на освободеното място.

Когато жените са на път, са изключително изобретателни и шофирането се превръща в изкуство. Те творят върху себе си с гримовете, а понякога се стремят да усъвършенстват ума си - случвало ни се е да видим дами да четат книга по светофарите. Освен това много често се пускат селфита във фейсбук, докато се шофира, с коментар към снимката: "Чувствам се щуро, карам количка".

Мъжете пък могат да правят по 100 неща едновременно в колата - да говорят по телефона, да палят цигара Те не пропускат да се наслаждавата и на гледката, докато шофират - ще се загледат в красивите момичета, които вървят. Мъжете също много често си пускат селфита от колата или снимки на самата кола, или на скоростта, която са вдигнали.

Разбира се, паркирането е също много важна част, но някои може би му отдават прекалено значение. Абсолютен мит е, че дамите се затрудняват с паркирането. Напротив, те са факири. Дори да имат спънки, те няма да се откажат...никога. А мъжете само може да ги е яд, че не могат така.

Между приятелки:
- Взе ли си шофьорския изпит?
- Не знам, инструкторът още не е дошъл в съзнание.

Знаете ли, че в Сеул градските власти въвели екстра лардж паркоместа, предназначени за шофьорки със затруднения при паркирането. Мярката не се счита за дискриминационна за нежния пол, а като улеснение. Местата за паркиране са два пъти по-широки от нормалните, имат изписан символ на жена с минипола, и освен жълтите ограничителни линии, имат и розова окраска.

Но пък шефът на КАТ беше казал, че жените са по-добри шофьори: „Да, те ще счупят огледало, фар, ще огънат ламарина, но поне ще останат живи, защото карат бавно".

Ако все пак се стигне до произшествие, не използвайте тези оправдания, които някои шофьори са пробутали пред КАТ, а ние открихме в нета:

„Започнах да намалявам скоростта, но колите отпред бяха по-неподвижни, отколкото мислех."

„Тръгвайки на работа в 7 ч. тази сутрин, изкарвайки колата от гаража на улицата, се сблъсках с автобус. Автобусът беше подранил с 5 минути."

„Инцидентът стана, защото с едното око наблюдавах камиона отпред, с второто - пешеходеца, и с другото - колата отзад."

„Колата пред мен блъсна пешеходеца, но той се изправи, затова го блъснах и аз."

„Другият автомобил се сблъска с моя, без да даде предупреждение за намерението си."

„Ударих се в неподвижен камион, който идваше отсреща."

„Пешеходецът ме блъсна и отиде под колата ми."

„В опит да убия муха, се ударих в стълб."

„Невидим автомобил се появи от нищото, удари колата ми и изчезна."

„Бях изхвърлен от колата, когато тя се отклони от пътя. По-късно бях намерен в канавката от някакви крави."

„Мислех, че прозорецът ми е свален, но открих, че е вдигнат, когато подадох глава през него."

„Ценни" съвети към шофьорите:

Никога не спирайте заради пешеходец, освен ако не се хвърли под колата ви.

Първото зърнато място за паркиране ще бъде и последното. Заемете го светкавично.

Винаги се оглеждайте наляво и надясно, когато пресичате на червено.

Никога не използвайте мигачи, когато променяте посоката си на движение. Те само предупреждават останалите шофьори да дадат газ и да ви попречат на маневрата.

Контактът с очи с шофьор от другия пол отнема предимството ви.

Винаги когато е възможно, спрете насред пешеходната пътека, за да попречите на колкото се може повече пешеходци. А ако някой от тях стъпи на зебрата пред вас, дайте газ и клаксонирайте, докато не го изгоните обратно на тротоара. Пешеходците са безправни участници в движението.

Паркирайте на тротоарите при всяка възможност, така че пешеходците да бъдат принудени да слязат на улицата. Там другите шофьори ще се погрижат за тях.

За финал можем да обобщим, че и сред мъжете, и сред жените има добри и лоши шофьори. Но важното е да сме внимателни и толерантни на пътя.