Нов уникален хиперкар с мощност 1750 к.с.

ПУБЛИКУВАНО НА: 20 август 2013
Нов уникален хиперкар с мощност 1750 к.с. image

Компанията Laraki Designs, шеф на която е марокански дизайнер на име Лараки Абдесалам, е известна с производството на луксозни яхти.

През 2005 година обаче в Женева Laraki показа интересното спортно купе Borac, което разполага с двигател от Mercedes-Benz с мощност 540 к.с. Миналата година компанията представи втория си суперкар Fulgura със 720 коня и модифициран V12 агрегат. Явно апетитът идва с яденето, защото сега, по време на калифорнийското автошоу Monterey Motor Week, от Laraki Designs демонстрираха своя нов хиперкар.


Мощността на прототипа Epitome достига умопомрачителните 1 750 к.с. Хиперкарът е изграден върху шаси от предишното поколение на Chevrolet Corvette. Каросерията е изцяло изработена от въглеродни нишки и благодарение на това масата е снижена до 1270 килограма, а под нея е скрит седемлитров осемцилиндров V-образен двигател. Към него са куплирани два мощни турбокомпресора, но по-интересното е, че автомобила е снабден с два резервоара за гориво.


В единия от тях се налива специален бензин с октаново число 110 и при натискане на бутон от купето електроника смесва стандартното гориво и високооктановия бензин. Това позволява увеличаване на мощността от 1 200 до гореспоменатите 1 750 конски сили. Laraki Designs възнамерява да произведе девет такива автомобила, като всеки от тях ще се продава за сумата от $2 млн. На този етап от фирмата не назовават точна дата на стартиране на продажбите, както и не изнасят каквито и да било динамични характеристики на модела.

Източник: fakti.bg