Още един начин да постигнем финансова независимост

ПУБЛИКУВАНО НА: 08 юли 2016
Още един начин да постигнем финансова независимост image

Всички знаем ,че пътят към финансовата свобода хич не е лесен. Въпреки,че всеки има идеи и принципи как да управлява личните си финанси,на практика прилагането им е трудно.

Голяма част от хората у нас живеят на принципа от заплата до заплата(около 85%) и само малка част от българите успяват постигнат финансова независимост.

Причините затова са много и различни.И все пак всеки тайно се надява да открие разковничето за финансовата свобода.

Една от основните причини е ,че много по-голямо удоволствие ни доставя да харчим,отколто да спестяваме.Познаваме приятното чувство,когато се поглезиш с нещо ново,което дълго време си чакал или искал. За съжаление това чувство не трае много дълго и вече сме целеустремени към следващата придобивка,която ще ни удовлетвори за момента. Замислете се колко неща сте си купували, голямата еуфория покрай тях и дали тя не отминава или поне драстично намалява, когато набележите новата си цел.

За да прекъснете този кръговрат започнете да прекарвате повече време в евтини и безплатни занимания,които ви харесват – вместо да харчите парите си в  неща,които ви носят временно удовлствие – разходка в парка или планината през свободното време, каране на колело,спортуване с приятели.Така отделяте повече време за близките си хора,вместо да се реванширате със скъпи подаръци по празниците.