Първоначалният сценарий на новия "Джеймс Бонд" бе откраднат от хакери

ПУБЛИКУВАНО НА: 16 декември 2014
Първоначалният сценарий на новия

Хакери са откраднали сценария на последния филм за Джеймс Бонд "Спектър" при тяхната кибер атака срещу Сони пикчърс ентъртейнмънт през ноември, предаде Би Би Си.

На своя официален сайт, Eon Productions изрази безпокойството си от вероятността сценарият да бъде огласен публично. Spectre трябва да излезе на екран през ноември 2015 г.

На официалната страницата на филма пише също, че Eon Productions, които са продуценти на филма, научили тази сутрин за кражбата. Сценарият е бил сред хакнатите от сайта на Сони материали, след като хакери проникнаха през защитите на компютърната му система.От БГНЕС припомнят, че снимките на Spectre започнаха този месец, след като беше огласено заглавието на филма. От Сони отричат твърденията в някои медии, че заради кибератаката снимките на лентата с били прекратени. Инвестицията в сагата за легендарния британски агент е добра стъпка за Сони, доколкото последната лента 007 Координати: Скайфол събра от зрители по света 1,1 млрд. долара.

Тази година на 24 ноември хакери проникнаха в компютърната мрежа на Сони пикчърс в Калифорния. Те пуснаха в интернет заплатите и номерата на социалните осигуровки на хиляди служители на Сони, включително и на известни личности от филмовия свят. Поради факта, че във филма е включен и образът на лидера на Северна Корея твърденията са, че тя стои зад атаката и въпреки, че страната официално отрече, все пак определи действието на хакерите като правилно.

 Източник: manager.bg