Пластмаса вместо алуминий за Mercedes S- Class

ПУБЛИКУВАНО НА: 14 юли 2015
Пластмаса вместо алуминий за Mercedes S- Class image

Инженерите от Mercedes-Benz продължават да водят упорита борба за намаляването на теглото на автомобила и вече са достигнали следващото ниво в тази посока. В компанията са решили да заменят алуминиевата греда на задното окачване с такава, направена от пластмаса, съобщава Automobile.

За първи път новият материал ще бъде използван при следващото поколение на седана S-Class. Специалната пластмаса носи името Ultramid® A3WG10 CR и е разработена от концерна BASF в сътрудничество в компанията ContiTech Vibration Control. В сравнение със сегашния детайл, който е от алуминий, новият ще бъде с около 25% по-лек.

За да може да се реши проблемът с продължителната експлоатация на гредата и за да може тя да отговаря на всички стандарти за безопасност, новият материал ще съдържа 50% стъклопласт, който притежава огромна устойчивост на механично и топлинно натоварване.

Гредата от новия вид пластмаса ще може да бъде използвана за всички модификации на Mercedes S-Class, с изключение на спортните модели, подготвени от подразделението AMG. От компанията дори обмислят да изпробват елемента и върху сегашното поколение на S-Class, но за това все още не е взето окончателно решение.

Източник: Диян Пенев/ Dnes.bg