По какво ще познаем подходящата застрахователна компания

ПУБЛИКУВАНО НА: 05 март 2016
По какво ще познаем подходящата застрахователна компания image

Трудностите на търсенето

В действителност намирането на застрахователната компания с най-удобното предложение, пасващо на нуждите Ви, е като намирането на доверен бизнес партньор. Поради тази причина е трудна задача за осъществяване. Пазарът предлага богатство и разнообразие от фирми и оферти в застрахователната област, сред които неподготвеният клиент, на когото липсват нужните познания и чийто интерес доста често (особено при търсенето на „Гражданска отговорност”) е колкото се може по-скоро да подпише застрахователна полица, има шанс да бъде подведен. Претупвайки и пришпорвайки процеса на търсене, без да отдели необходимото внимание, потенциалният клиент поема известен брой рискове:

· Пропуск на по-подходящите предложения или промоции поради незнание.

· Сключване на застраховка на неизгодна цена.

· Сключване на застраховка с неизгодни или не изцяло съобразени с нуждите условия.

Застрахователният брокер

За да се предпазите от изброените неприятни ситуации и още по-неприятните им последици, за които бихте научили твърде късно, винаги можете да се обърнете към компетентно лице, което да Ви спести затрудненията при търсене, както и други неудобства. В такива случаи на помощ може да се притече само застрахователен брокер. Отдавна създали си непоклатимо име в индустрията, благодарение на своята разрастваща се мрежа от близо 140 офиса в различни краища на страната, съумяваме да се грижим за около 250 000 застрахователни полици годишно. Със своята репутация на професионалисти, като застрахователна брокерска компания, „Ай енд Джи” гарантираме отлично обслужване, за което свидетелстват хилядите доволни клиенти и партньорите на фирмата. Когато става въпрос за застраховки, „Ай енд Джи” е за предпочитане пред самостоятелното търсене на компании и предложения защото:

· Осъществява самото търсене на застрахователно предложение според желанието на клиента.

· Съобразява подбора на компании и оферти с индивидуалните клиентски потребности.

· Търси най-изгодните цени и промоции, информацията за които впоследствие предоставя.

· Винаги е запознат с актуалното състояние на застрахователния пазар.

· Стреми се да договори възможно най-добрите условия за клиента си по време на сключването на застрахователната полица.

· Помага при завеждането на щети, докато застрахователната полица е в сила.

Придържайки се към изброените дотук услуги, ние от „Ай енд Джи”, като отличаващ се в сферата застрахователен брокер, съвсем спокойно ще може да открием застраховката, която в действителност Ви трябва. Следователно, на базата на преимуществата на фирмата, могат да се скицират и качествата, с които е редно да Ви впечатли една застрахователна компания, независимо от типа на търсената застраховка.

Можете да разгледате и застрахователните компании, с които работим.

Изгодните цени

По навик повечето потребители на застрахователния пазар съдят за продуктите първо по цената и това често се превръща в основния им критерии за качество. Разбира се това е тенденция, разпространена навсякъде в търговската сфера и характерна за модерната епоха, в която живеем. Въпреки това ниската цена и промоциите могат силно да ни подведат и не винаги са стабилната опора, на която да можете да си позволите да се опрете. Истината е, че, както за всеки продукт, така и за застраховките, важи правилото за цената, отговаряща на качеството. Защото скъпенето при подписване на застрахователна полица има шанс впоследствие да излезе в пъти по-скъпо. Важното за цената на застраховката е да се съотнася добре с условията на договора. В действителност при подписването на застрахователна полица вниманието трябва да е насочено най-вече върху тях, както и при избора между различни предложения, когато акцентът отново пада върху условия. След това могат да бъдат съотнесени с цената, а не обратното.

Сигурност и удобство

За сигурността и доверието към една застрахователна компания може да гарантира най-вече нейната репутация – „секретна” информация, достъпна само за запознатите с актуалните промени и раздвижвания на застрахователния пазар. В подобни ситуации специалистите от „Ай енд Джи” винаги са в готовност да помогнат чрез консултация и експертно мнение за дадена застрахователна фирма и предлаганата от нея услуга. Като утвърден брокер в тази специфична област, компанията не само има възможността да събере различни оферти за клиентите си, но най-вече да подбере най-привлекателните от тях. „Ай енд Джи” спестява много неудобства не само като отменя клиента в търсенето, но и поемайки функцията на правно лице, което го представлява по време на „преговорите” по подписване на полицата. Безценната им правна подкрепа и уменията за отсяване на подходящите предложения гарантират сигурност и защита от непредвидени обстоятелства, съмнителни фирми и неудобни условия.