Съдия по дело срещу милиардер кара конфискуваното му Porsche

ПУБЛИКУВАНО НА: 26 февруари 2015
Съдия по дело срещу милиардер кара конфискуваното му Porsche image

Флавио Роберто де Соуза, който е съдия по делото за търговия с вътрешна информация срещу бившия бразилски милиардер Айке Батиста, е забелязан да кара бяло Porsche Cayenne, конфискувано именно от Батиста.

Автомобилът е един от многото конфискувани от полицията по-рано този месец след съдебна заповед.

Според местните медии, Колите са конфискувани заради подозрения, че Батиста разпродава или подарява активи, които са замразени като част от делото за търговия с вътрешна информация.

На въпрос от страна на местни журналисти защо кара Porsche-то на Батиста, Соуза заявил: "В полицията нямаше безопасно място за колата и тя бе изложена на слънце, дъжд и евентуални щети. Аз я закарах на покрит паркинг."

Kолите трябваше да бъдат разпродадени на търг, но авдокатът на Батиста успя да издейства съдебна заповед, с която продажбата бе спряна.

Айке Батиска изгуби почти всичко, след като неговият конгломерат EBX се разпадна, а основната му компания OGX подаде заявление за фалит през 2013 г., който бе най-големият в Латинска Америка.

Властите обвиняват Батиста в това, че е продал акции на OGX на стойност около 943 млн. бразилски реала, възползвайки се от вътрешната информация, че компанията няма да оправдае очакванията за добива на петрол.

Източник: profit.bg