Шест места, на които ще настръхнете, но не от възторг, а от ... страх

ПУБЛИКУВАНО НА: 31 декември 1899
Шест места, на които ще настръхнете, но не от възторг, а от ... страх image

Всички знаем колко приказни кътчета има на Земята. Малко обаче са местата, за които дори като говорим ни побиват тръпки,а какво ли е усещането да ги посетим.Ето малка част и снимки на тези места,за да може поне малко да се впуснем в тази загадачна,мистична и зловеща атмосфера.

1. Островът на куклите в Мексико -  Земята му е собственост на местен фермер дон Хулиан Сантана. Според легендата през 1950 г. той намира в канала удавено момиче и нейният дух започва да го преследва. За да се спаси, той окача кукла на близкото дърво, но скоро това се превръща в мания. До смъртта си през 2001 г. той успява да събере над 1500 кукли, които висят окачени около дома му. В моемента островът е превърнат в туристическа дестинация.

2. Мостът Овъртоун в Шотландия - В средата на XX век там започнали да се случват странни неща – десетки кучета внезапно се хвърлили от моста направо върху камъните(моста е висок 15метра). Повечето от тях загивали на място, а тези, които оцелявали се връщали на моста и повтаряли.

3. Село Джатинга -  разположено в планините на индийския щат Ассам отдавна получило прякора „гробище за птици”. Всяка година през август над долината се появяват огромни ята пернати, които с викове се хвърлят на земята. Масовите самоубийства продължават няколко дни. Някои от птиците умират, други , сякаш хипнотизирани, позволяват хората да ги взимат на ръце и да ги галят.

4. Хотел "Стенли" в Колорадо, САЩ - Когато Стивън Кинг пише "Сиянието", той е вдъхновен от един истински хотел - хотел "Стенли" в Истес Парк, Колорадо, САЩ. Посетителите на хотела свидетелстват за сериозна паранормална активност. Предвижвания на предмети, без някой да ги мести, странни "явления" се появяват върху снимките, пиано, което свири само и т.н.

5. Аокигахара – гората на самоубийците - заслужила тази мрачна слава с факта, че е второто най-популярно място за самоубийства в света след моста Голдън Гейт в Сан Франциско (а според някои данни дори вече го е изместила от лидерската позиция в зловещата класация). Смята се, че поне 500 човека от 1950-та година насам са се обесили или са починали от свръхдоза в гората. Въпреки предупредителните табели, броят на самоубийствата там нараства постоянно, като рекордът е 78 през 2002 г. Тиха и спокойна, гората Аокигахара е наричана „перфектно място да умреш“.

6.Църквата Свети Георги в Чехия - Тази църква е изоставена, след като част от покрива се срутва по време на опело. По-късно са добавени скулптурите на призраци.