Струва ли си да имаме застраховка при пътуване в чужбина

ПУБЛИКУВАНО НА: 15 декември 2015
Струва ли си да имаме застраховка при пътуване в чужбина image

Дългоочакваната ваканция е вече факт и е време да тръгваме. Взели сме със себе си най-необходимите неща, но забравихме ли да си направим застраховка от Ай енд Джи Брокерс. Може би някои от вас си мислят, че не е нужна, но в същото време не могат да си представят колко важна е всъщност. Тя е вашата гаранция, че дори и при настъпила неприятна ситуация, бързо ще стъпите на крака и ще продължите безпроблемно ваканцията си.

Какво включва туристическото застраховане


Възможно е да нямате време за пътешествия, а да ви се налага да пътувате по работа. И в този случай е добре да се застраховате, защото никой не знае какво може да му се случи. Още по-неприятно е ако проблемът настъпи в чужбина, защото дори и да знаем езика, няма да е толкова лесно да се справим. Туристическите застраховки при излизане в чужбина предоставят сигурност и защита. Те включват:

  • медицински проблеми и разходите, свързани с тях;обезщетение при отменено пътуване;
  • обезщетение при изгубен, откраднат или повреден багаж;
  • лична отговорност;
  • правна помощ;
  • обезщетения при смърт или инвалидност.


 За какъв период от време е валидно

Покритието на застраховката при пътуване в чужбина важи както в случаите, когато сами организирате почивката си и нямате запазени хотел или туристически пакет за почивка, така и при организирани пътувания. Можете да си я направите индивидуално или да бъде обща за цялата пътуваща група. Валидността може да бъде за един ден, няколко седмици, месеци или цяла година, т.е няма ограничение. Обикновено се сключва за периода, който вашето пътуване покрива, а при следващо такова - прибягвате към нова и избирате подходящи за него условия.

Как да сме сигурни, че сме избрали правилния застраховател


Добре е всеки от нас да прибегне към застраховател, ако му предстои пътуване. Не сте задължени да се застраховате, но определено това ще направи престоя ви по-спокоен и сигурен. Ай енд Джи Брокерс предлага туристически застраховки с голям обхват от характеристики. Условията са с пълна прозрачност и винаги може да сте сигурни, че сте избрали най-доброто. Благодарение на различните условия за сключване на застраховката, вие избирате само това, което смятате за важно и необходимо. Правилният застраховател е този, който първо ще ни даде компетентно мнение още при сключване на договора, а след това бързо и безпроблемно ще ни обезщети при настъпила непредвидена ситуация. Ние от Ай енд Джи Брокерс предлагаме точно това, за да бъдете защитени по време на почивката или бизнес пътуването.