ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Стационарни камери ни снимат за „Гражданска отговорност”

ПУБЛИКУВАНО НА: 24 февруари 2016
ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Стационарни камери ни снимат за „Гражданска отговорност” image

КАТ започва да дебне дали колите, които се движат, имат сключена застраховка „Гражданска отговорност”, като се позова на ръководството на „Пътна полиция”. Стационарните камери ще снимат, но само ако автомобилът мине край тях с превишена скорост. 

Засичането за скорост ще започне след около месец, след като от 1 януари тази година влязоха в сила промените в Кодекса за застраховане. Така пътните полицаи вече ще могат да глобяват за липсата на полицата с електронен фиш.

Процедурата ще бъде следната- регистрационният номер на всяка заснета за превишена скорост кола ще отива автоматично в база данни, показваща кои коли имат сключена „Гражданска отговорност”.Ако няма такава, ще получи два електронни фиша за глоба- за скоростта и за полицата.

Засега само две камери, монтирани на автомагистрала „Люлин” ще могат да проверяват абсолютно всяка кола, която преминава дали има сключена задължителна застраховка. В осем от патрулките в София също има камери, които ще дават информация дали колата, спряна за проверка, има „Гражданска отговорност”.