Връзка с близките при бедствие осигурява Facebook

ПУБЛИКУВАНО НА: 17 октомври 2014
Връзка с близките при бедствие осигурява Facebook image

Услуга, която ще дава възможност да уведомявате близките си, че сте добре в случай на стихийно бедстве предстои да пусне Facebook. Информация, обаче относно това кога точно услугата ще стане достъпна все още не е посочено в блога на компанията, предадоха от ТАСС и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Safety Check, като ще се нарича услугата, ще бъде достъпна по целия свят за всички потребители от всички типове устройства, включително от "обикновените" мобилни телефони, каквито все още много хора използват за достъп до Facebook, особено в развиващите се страни.

Много хора вече използват социалната мрежа, за да съобщат на близките си, че са в безопасност след катастрофи и природни бедствия, но тази услуга още повече ще улесни потребителите. 

Активирайки функцията тя ще може да определи местоположението (по профила в социалната мрежа), като по такъв начин определя дали потребителя се намира в района на бедствието. След което ще му бъде зададен въпроса „всичко ли е наред“, и той ще може да отговори „аз съм в безопасност“. Отговорът автоматично ще се появи на лентата на страницата на потребителя и по този начин ще бъде разпространен.

Тази функция е предложена от компанията като резултат от разрушителните събития в Япония от 2011 г., когато от земетресението и последвалото го цунами пострадаха над 12 хил. души.

Източник: profit.bg