За какво харчат парите си милиардерите

ПУБЛИКУВАНО НА: 10 юни 2014
За какво харчат парите си милиардерите image

Милиардерите от Близкия Изток предпочитат да прекарват лятото по Средиземноморието, а руснаците избират Карибите след коледните празници.

Изследване показва къде обичат да почиват най-богатите хора в света и къде предпочитат да пътуват. Остров Сардиния, Южна Франция и Западното Средиземноморие са едни от най-любимите летни дестинации на милиардерите.

Руснаците предпочитат ваканция в Хърватия, Черна гора, а китайците обичат да залагат в Лас Вегас, пише британският вестник "Дейли мейл".

Богаташите от Близкия Изток предпочитат да пътуват най-много с частен самолет. Частните яхти са също любим начин за почивка и пътуване на милиардерите от Близкия Изток и Русия, китайците не са толкова запалени по пътуването по вода.

Изследването е извършено на базата на информация за милиардерите от възникващите пазари и интервюта с техни сътрудници. "Когато един милиардер пътува, иска да има каквото си пожелае, също като у дома", казва един от интервюираните.

Изследването показва, че богаташите обичат да взимат своите помощници да ги обслужват по време на път, като стюарди и стюардеси например. Милиардерите от Близкия Изток пък отделят голямо внимание на вида на частните си самолети и яхти, като често има специална традиционна стая за срещи.

Богаташите от Русия и Близкия Изток обръщат изключително голямо внимание на моментите, прекарани с любимите хора, и здравословното си състояние. За милиардерите от Китай тези неща винаги са от голямо значение, наред с образованието.

Източник: vesti.bg