Застраховка срещу тероризъм

ПУБЛИКУВАНО НА: 03 февруари 2017
Застраховка срещу тероризъм image

Една от най-атрактивните полици, които се предлагат на българския пазар отскоро е застраховка срещу тероризъм. Насочена е за работещите в посолствата, летищата и гарите, институциите и за пътуващите в чужбина. Този тип застраховки ще се изплащат при нанесени загуби от евентуален терористичен акт.

Също така ще могат да се застраховат и сгради. Поради случилите се наскоро атентати, полиците са много актуални. Те покриват застрахованите от два риска: саботаж (преднамерена подривна дейност за причиняване на вреда или унищожаване на имущество) и тероризъм (незаконно използване на насилие срещу лица или имущество, включващо политически цели).

Специалисти са на мнение, че подобен тип застраховки се пускат на пазара, за да може България да е конкурентно способна в услугите, предлагани в ЕС. Те дават пример с една друга атрактивна застраховка у нас – тази, която покрива домашните любимци. Тя беше въведена преди две години, но няма голям успех, тъй като българите нямат навика да застраховат любимците си.

За сега единствените застраховани домашни животни са конете, като при тях има сключени договори за милиони левове и повечето носят приходи на собствениците си чрез състезания, пише topnovini.bg

Виж още:

Спестовна застраховка живот калкулатор

Застраховки онлайн

Всички видове застраховки

Гражданска отговорност цени

Застраховки Го