6 съвета как да предпазим дома си от кражба

ПУБЛИКУВАНО НА: 19 март 2018
6 съвета как да предпазим дома си от кражба image

1. Преди да илзезете от дома си,огледайте добре прозорците,особено на сервизните помещения,както тези на мазаето и на гаража.Крадецът може да е познато лице – дни преди да предприеме обира, той може да е влязъл в дома Ви като специалист по почистването на килими или като водопроводчик. Това му дава добри възможности да огледа жилището, което е предимство при кражбата. В някои случаи крадците могат да Ви помолят да използват банята, а когато го направят, те тайно оставят леко открехнат прозореца на помещението.

2. Когато заминавате някаде за продължително време, избягвайте да съобщавате това на много хора.

3. Пуснатият телевизор или радио могат да се превърнат в сигурна защита от престъпници дори от алармата – на пазара вече могат да се намерят системи, които работят с таймер и имитират премигването на включен телевизионен приемник.

4. Обърнете внимание на бравите. Добър ефект имат двустранно и многостранно заключващи се брави.

5. Посъветвайте членовете на семейството си (особено децата) да пазят добре своите ключове. На връзката с ключове не бива да има каквито и да е било надписи с имена и адреси.

6. Ако намерите вратата на дома си разбита, не влизайте вътре. Завареният в ограничено пространство престъпник е може да бъде много опасен. Ходете при съседите и повикайте полиция.

За да бъдете спокойни за Вашия дом - направете ИМУЩЕСТВЕНА ЗАСТРАХОВКА. Получете сигурност, спокойствие и максимална защита за Вашия дом и имущество.