Ай енд Джи Иншурънс Брокерс, като част от групата на Unilink Group, се присъединява към Acrisure

ПУБЛИКУВАНО НА: 05 април 2023
 Ай енд Джи Иншурънс Брокерс, като част от групата на Unilink Group, се присъединява към Acrisure image

През януари 2021 г. Ай енд Джи Иншурънс Брокерс привлече като инвеститор най-големия полски застрахователен дистрибутор Unilink Group и с това постави началото на международна експанзия за изграждане на най-широката застрахователна дистрибуционна мрежа в региона на Централна и Източна Европа.

След инвестицията в България, Unilink Group придоби Safety Broker в Румъния и Молдова и Insia в Чехия и Словакия, и към момента е лидер в Централна и Източна Европа с 1,3 млрд Евро, с което удвоява резултата си от 2021.

Американският застрахователен брокер Acrisure е лидер във финтех развитието на пазара на застрахователни услуги и прилагането на изкуствен интелект при изследване на риска. Към момента приходите му се равняват на 4 млрд. долара и има 14 000 служители в 21 държави – основно в Северна Америка и Западна Европа. Acrisure съчетава човешкия фактор  и високите технологии, за да достави широка гама от продукти, включително застраховане, презастраховане, кибер услуги и др.

„Виждаме огромен потенциал, свързан с обмена на ноу-хау и опит, по-специално в областта на информационните технологии, изкуствения интелект, модели на дистрибуция и оценка на риска, включително корпоративен бизнес и програми за сътрудничество със застрахователните компании.“  - сподели Николай Здравков - Oсновател и Управител на Ай енд Джи Иншурънс Брокерс - „Горд съм, че Ай енд Джи Брокерс става част от Acrisure и с това доказваме изключителния ни стремеж към непрекъснато развитие и усъвършенстване. Както присъединяването ни преди 2 години към групата на Unilink, така и тази инвестиция, са уникални и новаторски за българския пазар и отварят напълно нови възможности за партньорства и бизнес“.

„Присъединяването към Acrisure отваря огромни възможности за нашите партньори и служители на всички пазари в ЦИЕ“, заяви Игор Русиновски изпълнителен директор на Unilink. Всички компании от групата ще продължат да оперират към момента под локалните си марки.

Сделката изисква одобрение от всички национални органи за защита на конкуренцията и други съгласно изискванията на местното законодателство.