Значителен ръст бележат продажбите на нови автомобили от началото на 2018г

ПУБЛИКУВАНО НА: 15 февруари 2018
Значителен ръст бележат продажбите на нови автомобили от началото на 2018г image

По данни на Асоциацията на производителите на автомобили в Европа, за месец януари 2018г. търговците на нови автомобили в страните от Европейския съюз, са успели да продадат със 7.1% повече автомобили в сравнение със същия период за изминалата 2017г. Значителен е ръстът в и Испания – 20% и Германия – 12%. Забелязва се, че продажбите намаляват само във Великобритания - (-6.3%).

Най-предпочитаните марки в Европа остават "Фолксваген", "Форд" и "Пежо".

Вижте какво трябва да знаем за застраховка „Гражданска отговорност“ при закупуване на нов автомобил:

  • Aко сте купили нерегистриран автомобил, нов внос, трябва да сключите задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Тя ще ви бъде необходима при регистрацията на автомобила в КАТ.За сключване на полицата трябва да представите договор за покупко-продажба на автомобила. След като регистрирате колата в КАТ, отново трябва да се върнете при застрахователя,за да представите талона на МПС-то;
  • Ако купувате регистриран автомобил, продавачът е задължен да ви предостави всички документи по действащата застраховка – полица,контролен талон,зелена карта). След като вече имате необходимите документи, в срок от 7 дни, трябва да уведомите застрахователя или застрахователния брокер за извършената сделка. Това става с писмено искане за прехвърляне на правата по застраховката.