Защо да изберем онлайн застраховките

ПУБЛИКУВАНО НА: 08 януари 2020
Защо да изберем онлайн застраховките image

Защо да изберем онлайн застраховките

Всички услуги, извършвани посредством интернет ни спестяват доста време, а дори и средства. Все повече хора се възползват от това и често споделят, че ако може, биха си вършили всичката работа, чрез интернет без да се налага да обикалят насам-натам, да чакат на опашки и други. Онлайн застраховките определено са сред предпочитаните покупки. Това е абсолютно нормално и хората често избират този вариант на застраховане, защото става бързо, удобно и лесно - само с няколко клика.

Какви са особеностите на онлайн застраховките

Рядко се сключват договори, при които нито една от страните да не бъде ощетена по един или друг начин. При онлайн застраховането, обаче, това е факт. Застрахователните компании бързо осъзнаха, че могат да прескочат някои от посредниците при продажба на полица, което им позволява да предлагат на своите клиенти оферти на по-ниски цени. Освен цената, за потребителите е важно,че пестят време и успяват да се застраховат без да им се налага да обикалят града, да се бавят, да чакат и т.н. Всички видове застраховки, които се предлагат в интернет си имат важни особености. Например, получавате пълна и точна информация на български език, която е съгласувана със застрахователния кодекс и закона за финансовите услуги. Потребителя има възможност да се запознае с пълните условия, които договора предлага и да прецени дали са подходящи за него. Имайте предвид, че много хора са скептично настроени към онлайн застраховането, но единствената причина за това е, че не са пробвали, за да установят колко практично е то.

Кои са предимствата и кои са недостатъците

Неоспорим е факта, че предимствата са изключително много. Затова нека започнем от тях:

  • Пестиш време - няма нужда да чакаш при застрахователя, а правиш застраховката от вкъщи, работното място и дори, докато разпускаш във фитнеса;
  • Получаваш допълнително удобство - не се налага да се чудиш къде да паркираш, да се съобразяваш с работното време на застрахователната компания и т.н;
  • Спестяваш пари - имаш възможността да избираш между много оферти, събрани на едно място. Освен това можеш да премахнеш част от условията, които смяташ за ненужни и да намалиш цената;
  • Процедурата е изключително лесна - попълваш онлайн калкулатора с необходимите данни, получаваш оферта, потвърждаваш и готово.

След всички изброени положителни страни е трудно да се сетим за недостатъци. И все пак, като такива можем да посочим, че онлайн застраховането все още не предлага всички видове застраховане. Друго, което хората смятат за недостатък, е че личните им данни попадат в интернет пространството. Не трябва да се притеснявате от това, тъй като има специални закони за защита, към които застрахователите се придържат.

Какви видове ни предлага Ай енд Джи

Ай енд Джи предлага различни видове интернет застраховки, а именно:

  • “Живот”;
  • “Гражданска отговорност”;
  • “Имуществена”;
  • “Автокаско”;
  • Медицински и туристически;

Съветваме ви внимателно да разгледате особеностите на всяка една, да изберете правилната за вас и да я сключите онлайн, за да спестите време и пари.

Виж още:

Цени на пълно автокаско
Цени на застраховки на имоти
Защо да си направя застраховка живот
Автокаско против кражба
Застраховки финансов риск